Jednoducho a rýchlo pripravená zapekaná brokolica so šunkou a syrom. V tomto recepte nie je použitá žiadna tučná smotana, ani pridaný tuk. Jediným výraznejším zdrojom tuku je použitý syr. Dá sa však zohnať i nízkotučný syr (napr. Pierko – odporúčame).
Zmes na zahustenie je tvorená vajíčkami, bielym jogurtom, šunkou a syrom. V recepte je použitie špenátu voliteľné 🙂 . Gurmáni môžu skúsiť skombinovať i s inou zeleninou, ktorú nájdu v chladničke.
Zapekaná brokolica so šunkou a syrom
User Rating
( vote)
Zapekaná brokolica so šunkou a syrom - suroviny
- brokolica – 150g
- syr na strúhanie – 150g
- šunková saláma – 150g
- stonkový zeler – 6 stoniek
- cibuľa – 1/2
- vajcia – 3ks
- nízkotučný biely jogurt – 300g
- špenát
- soľ
- oregáno
- bazalka
- tymián
- solamyl
Zapekaná brokolica so šunkou a syrom - príprava
- Nahrejeme rúru na 200°C.
- Syr nastrúhame na hrubo, šunkovú salámu nakrájame na stredne veľké pásiky.
- Vajcia rozbijeme a vymiešame so soľou, bazalkou, oregánom a tymiánom.
- S bielym jogurtom pridáme k syru a šunke.
- Brokolicu a stonkový zeler umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky. Na 5 ľahko orestujeme na panvici, kým zelenina zmäkne.
- Kto ma rád špenát, môže ho primiešať do cesta spolu s brokolicou a zelerom. Ak sa zdá byť cesto príliš riedke, použijeme 1-2čl solamylu na zahustenie.
- Cesto vylejeme na nahriaty plech. Vrch ozdobíme špenátom.
- Pečieme približne 30 minút.