Krémové kuracie rizoto so šampiónmi a cibuľkou. Ideálny obed pre milovníkov kuracieho mäsa a dobre ochutenej ryže.
Krémové kuracie rizoto so šampiňónmi
User Rating
( vote)
Krémové kuracie rizoto so šampiňónmi - suroviny
- kuracie prsia – 200g
- guľatozrnná ryža – 300g
- šampiňóny – 250g
- soľ
- čierne korenie
- maslo – 20g
- olej – 2pl
- slepačí vývar – 700ml
- cibuľa – 1ks
Krémové kuracie rizoto so šampiňónmi - príprava
- Šampiňóny očistíme, nakrájame na malé kúsky.
- Pražíme približne 5-10 minút na troche oleja.
- Opražené šampiňóny odložíme a opražíme cibuľku nakrájanú na drobno.
- Cibuľku odložíme zvlášť od šampiňónov.
- Opražíme nakrájané kuracie prsia ochutené soľou a čiernym korením.
- Kuracie prsia odložíme, na panvicu pridáme opraženú cibuľku.
- K cibuľke pridáme ryžu a pražíme, kým nadobudne sklenný vzhľad.
- Postupne prilievame po troche slepačieho vývaru.
- Spolu varíme ryžu približne 30 minút za stáleho miešania.
- Na záver pridáme kuracie prsia, šampiňóny a varíme spolu 5 minút.
- Pre získanie krémovej chute pridáme 2 čl masla.
One Comment