Hovädzie mäso pripravené na zázvore so zelenou cibuľkou a cesnakom. Mäso je marinované v marináde zo sójovej omáčky, vody a kukuričného škrobu.
Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou
User Rating
( votes)
Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou - suroviny
- hovädzie mäso – 130g (sviečková)
- zelená cibuľka – 40g
- cesnak – 3 strúčiky
- zázvor
- sójová omáčka – 2 pl
- voda – 1 pl
- kukuričný škrob 1 čl
- olej – 1pl
Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou - príprava
- Hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky.
- Vložíme do marinády pripravenej z 1pl vody, kukuričného škrobu a sójovej omáčky.
- Riadne premiešame a necháme marinovať 30 minút.
- Zatiaľ očistíme zázvor a cesnak.
- Obe suroviny nakrájame na menšie kúsky.
- Zelenú cibuľku očistíme a zelenú časť nakrájame na väčšie kúsky. Približne 5 cm.
- Marinované mäso pražíme na troške oleja a odložíme z panvice, keď je takmer hotové.
- Opražíme cesnak a zázvor.
- Pridáme trochu sójovej omáčky a vložíme mäso.
- Premiešame a varíme spolu 3 minúty.
- Pridáme zelenú cibuľku a varíme 2 minúty.
- Servírujeme teplé.