Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou

Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou

Hovädzie mäso pripravené na zázvore so zelenou cibuľkou a cesnakom. Mäso je marinované v marináde zo sójovej omáčky, vody a kukuričného škrobu.

Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (2 votes)

Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou - suroviny

  • hovädzie mäso – 130g (sviečková)
  • zelená cibuľka – 40g
  • cesnak – 3 strúčiky
  • zázvor
  • sójová omáčka – 2 pl
  • voda – 1 pl
  • kukuričný škrob 1 čl
  • olej – 1pl

Hovädzie mäso na zázvore so zelenou cibuľkou - príprava

  1. Hovädzie mäso nakrájame na menšie kúsky.
  2. Vložíme do marinády pripravenej z 1pl vody, kukuričného škrobu a sójovej omáčky.
  3. Riadne premiešame a necháme marinovať 30 minút.
  4. Zatiaľ očistíme zázvor a cesnak.
  5. Obe suroviny nakrájame na menšie kúsky.
  6. Zelenú cibuľku očistíme a zelenú časť nakrájame na väčšie kúsky. Približne 5 cm.
  7. Marinované mäso pražíme na troške oleja a odložíme z panvice, keď je takmer hotové.
  8. Opražíme cesnak a zázvor.
  9. Pridáme trochu sójovej omáčky a vložíme mäso.
  10. Premiešame a varíme spolu 3 minúty.
  11. Pridáme zelenú cibuľku a varíme 2 minúty.
  12. Servírujeme teplé.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.