Celozrnná placka s kuracím mäsom

Celozrnná placka s kuracím mäsom

Celozrnná placka s kuracím mäsom, hlávkovým šalátom a paradajkou. Ochutená zmesou korenia na štýl kebabu. Rýchle jedlo, ktoré poteší snáď každého. Konečne si môžeš pripraviť chutný kebab (yufku) s porciou mäsa, akú uznáš za vhodné.

Celozrnná placka s kuracím mäsom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Celozrnná placka s kuracím mäsom - suroviny

  • kuracie prsia – 120g
  • celozrnná placka – 65g
  • skyr – 30g
  • soľ
  • čierne korenie
  • rozmarín
  • sladká paprika
  • cesnakový prášok
  • rasca drvená
  • olivový olej
  • oregano
  • cesnak – 2 strúčiky
  • paradajka – 30g
  • ľadový šalát – 20g
  • cibuľka – 15g

Celozrnná placka s kuracím mäsom - príprava

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, prípadne rezance.
  2. Osolíme a okoreníme z oboch strán.
  3. Opražíme na prudko na troche oleja.
  4. Kým sa pražia kuracie prsia, vytvoríme dresing zmiešaním skyru s roztlačeným cesnakom, trochou soli a čierneho korenia.
  5. Korenie na „kebab“ vytvoríme zmiešaním 3/4 čl soli, 3 čl sladkej papriky, 1/2 čl oregana, 1 čl cesnakového prášku, 1 čl rozmarínu, 1 čl drvenej rasce.
  6. Keď sú kuracie prsia hotové, odložíme ich a ohrejeme celozrnnú placku na čistej panvici.
  7. Teplú placku potrieme cesnakovým dresingom, naukladáme nakrájanú zeleninu, mäso a ochutíme korením (množstvo podľa vlastnej chuti).

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.