Celozrnná placka s kuracím mäsom, hlávkovým šalátom a paradajkou. Ochutená zmesou korenia na štýl kebabu. Rýchle jedlo, ktoré poteší snáď každého. Konečne si môžeš pripraviť chutný kebab (yufku) s porciou mäsa, akú uznáš za vhodné.
Celozrnná placka s kuracím mäsom
User Rating
( vote)
Celozrnná placka s kuracím mäsom - suroviny
- kuracie prsia – 120g
- celozrnná placka – 65g
- skyr – 30g
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- sladká paprika
- cesnakový prášok
- rasca drvená
- olivový olej
- oregano
- cesnak – 2 strúčiky
- paradajka – 30g
- ľadový šalát – 20g
- cibuľka – 15g
Celozrnná placka s kuracím mäsom - príprava
- Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, prípadne rezance.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Opražíme na prudko na troche oleja.
- Kým sa pražia kuracie prsia, vytvoríme dresing zmiešaním skyru s roztlačeným cesnakom, trochou soli a čierneho korenia.
- Korenie na „kebab“ vytvoríme zmiešaním 3/4 čl soli, 3 čl sladkej papriky, 1/2 čl oregana, 1 čl cesnakového prášku, 1 čl rozmarínu, 1 čl drvenej rasce.
- Keď sú kuracie prsia hotové, odložíme ich a ohrejeme celozrnnú placku na čistej panvici.
- Teplú placku potrieme cesnakovým dresingom, naukladáme nakrájanú zeleninu, mäso a ochutíme korením (množstvo podľa vlastnej chuti).