Pšeno na sladko s orechami

Pšeno na sladko s orechami

Jednoduché a zároveň pestré raňajky. Pšeno na sladko s orechami para, mandľami a jemnou škoricovou chuťou. Kvôli dráždivej chuti vlašských orechov obsahuje pšeno náhradu orechov z pšeničných klíčkov. Pri mandliach a para orechoch sme sa s dráždivou chuťou nestretli. Ak máš podobné problémy s týmito surovinami, nahraď ich podľa svojej chuti.

Pšeno na sladko s orechami
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Pšeno na sladko s orechami - suroviny

  • pšeno – 100g
  • voda – 2dl
  • orechy para – 10g
  • mandle – 10g
  • škorica
  • náhrada vlašských orechov

Pšeno na sladko s orechami - príprava

  1. Pšeno premyjeme v teplej vode.
  2. Vložíme do prevarenej vody (približne 2dl, respektíve podľa návodu na obale).
  3. Varíme 10-15 minút, kým pšeno zmäkne.
  4. Pšeno by nemalo byť úplne suché, podľa potreby pridáme vodu.
  5. Primiešane náhradu orechov, para orechy a mandle.
  6. Ozdobíme škoricou.

Chutil ti tento recept? Zdieľaj ho na Facebooku s priateľmi.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.