Jednoduché a zároveň pestré raňajky. Pšeno na sladko s orechami para, mandľami a jemnou škoricovou chuťou. Kvôli dráždivej chuti vlašských orechov obsahuje pšeno náhradu orechov z pšeničných klíčkov. Pri mandliach a para orechoch sme sa s dráždivou chuťou nestretli. Ak máš podobné problémy s týmito surovinami, nahraď ich podľa svojej chuti.
Pšeno na sladko s orechami
User Rating
( vote)
Pšeno na sladko s orechami - suroviny
- pšeno – 100g
- voda – 2dl
- orechy para – 10g
- mandle – 10g
- škorica
- náhrada vlašských orechov
Pšeno na sladko s orechami - príprava
- Pšeno premyjeme v teplej vode.
- Vložíme do prevarenej vody (približne 2dl, respektíve podľa návodu na obale).
- Varíme 10-15 minút, kým pšeno zmäkne.
- Pšeno by nemalo byť úplne suché, podľa potreby pridáme vodu.
- Primiešane náhradu orechov, para orechy a mandle.
- Ozdobíme škoricou.
Chutil ti tento recept? Zdieľaj ho na Facebooku s priateľmi.