Nepečený tvarohový krémeš

Nepečený tvarohový krémeš

Nepečený tvarohový krémeš bez použitia šľahačky. Ideálny zákusok pre každé kto miluje zdravý životný štýl a sladkosti. Snažili sme sa ho pripraviť tak, aby obsahoval čo najmenej tuku a cukru.

Vynechali sme akékoľvek maslo, tuk, či šľahačku. Rovnako prebytočné cukry, ktoré dokážeš ušetriť v množstve cukru / medu pridaného do cesta a v cukre použitom v zakúpenej čokoláde. Odporúčame radšej nešetriť na čokoláde i keď ide do koláča a dopriať si občas i kvalitnejšiu s minimom cukru.

Nepečený tvarohový krémeš
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Tvarohový krémeš - suroviny

  • vajcia – 5ks
  • zlatý klas – 2-3ks
  • mlieko – 1l
  • maslové sušienky – 1,5 balenia
  • horká čokoláda – 80% – 200g
  • tvaroh – 500g
  • vanilková aróma
  • med – 3pl

Tvarohový krémeš - príprava

  1. Na menší plech rozložíme maslové sušienky, tak aby tvorili súvislú vrstvu. Sušienkami obložíme i boky približne do polovice výšky plechu.
  2. V hrnci ohrejeme mlieko a privedieme do varenia.
  3. Po zovretí pridáme 2x zlatý klas, rozbité vajíčka a poriadne rozmiešame.
  4. Osladíme trochou medu.
  5. Varíme približne 5 minút, kým puding zhustne. Pokiaľ nie je puding dostatočne hustý pridáme trochu z 3 balenia zlatého klasu.
  6. Hotový puding vylejeme na pripravené sušienky a zarovnáme do roviny.
  7. Necháme vychladnúť a zatiaľ zarobíme tvarohovú zmes zmiešaním tvarohu a vanilkovej arómy. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať trochu vanilkového cukru alebo medu na osladenie.
  8. Vychladnutý puding potrieme súvislou vrstvou tvarohovej plnky.
  9. Na tvarohový krémeš položíme ďalšiu vrstvu maslových sušienok. Pre zmäknutie sušienok potrieme so štetcom sušienky trochou vody.
  10. Na záver roztopíme v menšom hrnčeku čokoládu a potrieme sušienky.
  11. Koláč necháme kompletne vychladiť, kým stuhne čokoláda.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.