Nepečený tvarohový krémeš bez použitia šľahačky. Ideálny zákusok pre každé kto miluje zdravý životný štýl a sladkosti. Snažili sme sa ho pripraviť tak, aby obsahoval čo najmenej tuku a cukru.
Vynechali sme akékoľvek maslo, tuk, či šľahačku. Rovnako prebytočné cukry, ktoré dokážeš ušetriť v množstve cukru / medu pridaného do cesta a v cukre použitom v zakúpenej čokoláde. Odporúčame radšej nešetriť na čokoláde i keď ide do koláča a dopriať si občas i kvalitnejšiu s minimom cukru.
Nepečený tvarohový krémeš
User Rating
( vote)
Tvarohový krémeš - suroviny
- vajcia – 5ks
- zlatý klas – 2-3ks
- mlieko – 1l
- maslové sušienky – 1,5 balenia
- horká čokoláda – 80% – 200g
- tvaroh – 500g
- vanilková aróma
- med – 3pl
Tvarohový krémeš - príprava
- Na menší plech rozložíme maslové sušienky, tak aby tvorili súvislú vrstvu. Sušienkami obložíme i boky približne do polovice výšky plechu.
- V hrnci ohrejeme mlieko a privedieme do varenia.
- Po zovretí pridáme 2x zlatý klas, rozbité vajíčka a poriadne rozmiešame.
- Osladíme trochou medu.
- Varíme približne 5 minút, kým puding zhustne. Pokiaľ nie je puding dostatočne hustý pridáme trochu z 3 balenia zlatého klasu.
- Hotový puding vylejeme na pripravené sušienky a zarovnáme do roviny.
- Necháme vychladnúť a zatiaľ zarobíme tvarohovú zmes zmiešaním tvarohu a vanilkovej arómy. Podľa vlastnej chuti môžeme pridať trochu vanilkového cukru alebo medu na osladenie.
- Vychladnutý puding potrieme súvislou vrstvou tvarohovej plnky.
- Na tvarohový krémeš položíme ďalšiu vrstvu maslových sušienok. Pre zmäknutie sušienok potrieme so štetcom sušienky trochou vody.
- Na záver roztopíme v menšom hrnčeku čokoládu a potrieme sušienky.
- Koláč necháme kompletne vychladiť, kým stuhne čokoláda.