Vegetariánska čína bez mäsa

Vegetariánska čína bez mäsa

Ak si si všimol, v poslednej dobe pribudlo mnoho receptov na kuracie mäso a čínske pochúťky. Mám pre ne veľkú slabosť. Presne z toho dôvodu sa zrodila táto vegetariánska čína bez mäsa.

Bezmäsitá alternatíva k číne

Premýšľal som, ako spraviť čínu bez kuracieho mäsa na prírodnejší spôsob. Nakoľko som nemal sójové mäso dlhšiu dobu, trvalo mi kým mi prišlo na um. Avšak skvelá voľba.

Chutnejšie ako kuracina

Sójové mäso sa počas prípravy nasiakne sójovou omáčkou viac ako kuracie mäso počas prípravy. Z toho dôvodu si dovolím tvrdiť, že sójové mäso je dokonca oveľa chutnejšie vďaka lepšej tendencii nasiaknuť omáčku zo zeleniny a sójovej omáčky.

Zelenina nie len (z mrazničky a) na čínsky spôsob

Ako zeleninu na prípravu vegetariánskej číny bez mäsa môžeš použiť i inú zmes. Ja som bral prvú, ktorú som uvidel v obchode. Ak ti chutí i karfiol, alebo iná zelenina, prípadne Thajská zmes, môžeš skúsiť experimentovať. Najlepšie však spravíš, ak si spravíš zmes z čerstvej zeleniny, ktorú šetrne pripravíš na panvici. Pre ľudí s nižším rozpočtom je ideálnou a rýchlou voľbou práve mrazená zelenina.

Vegetariánska čína bez mäsa
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Suroviny

  • sójové mäso – 1 balenie
  • 250g bulguru
  • mrazená čínska zelenina
  • kukurica
  • sójová omáčka
  • kvapka olivového oleja

Príprava vegetariánskej číny

  1. Rýchlovarnú kanvicu naplníme vodou na maximum a necháme prevariť.
  2. Prevarenú vodu nalejeme do hrnca (do 1/2 objemu), zapneme sporák.
  3. Vložíme sójové mäso, nalejeme 4 polievkové lyžice sójovej omáčky a premiešame.
  4. Varíme 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké (prípadne podľa návodu na obale sójového mäsa).
  5. Ak zvýšila prevarená voda, nalejeme ju do hrnca a nasypeme 250g bulguru. V opačnom prípade prevaríme ďalšiu vodu v kanvici a bulgur varíme 15-20 minút.
  6. Na nahriatu panvicu (ideálne wok) dáme kvapku olivového oleja a vložíme mrazenú čínsku zeleninu.
  7. Zmes priebežne miešame, kým sa neroztopí úplne.
  8. Zeleninovú zmes zalejeme 5-6 polievkovými lyžicami sójovej omáčky a pridáme kukuricu. Pred použitím kukurice vylejeme z plechovky väčšinu šťavy.
  9. Uvarené sójové mäso precedíme od zostávajúcej vody a vložíme do zeleninovej zmesi.
  10. Čínu varíme 10 minút za neustáleho miešania. V prípade potreby môžeme priliať sójovú omáčku.

Ak sa ti tento recept páčil, no najmä chutil nezabudni ho zazdieľať na svojej obľúbenej sociálnej sieti.

Ďalšie inšpirácie nájdeš v zdravý obed, vegetariánske jedlo a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.