Zemiakové tyčinky – jednoduchý, zdravý a chrumkavý snack na každú príležitosť. Cesto pozostáva z ovsených otrúb a zemiakov. Tyčinky sú ochutené podľa preferencie soľou, sezamom či ľanovými semienkami.
Zemiakové tyčinky
User Rating
( vote)
Zemiakové tyčinky - suroviny
- zemiaky – 350g
- ovsené otruby – 250g
- ľanové semienka
- sezamové semienka
- soľ
- maslo – 30g
- olivový olej
Zemiakové tyčinky - príprava
- Zemiaky uvaríme v šupke a roztlačíme vo väčšej mise.
- Zmiešame s ovsenými otrubami a maslom.
- Osolíme podľa vlastnej chuti. Cesto necháme odstáť približne 2 hodiny.
- Vymiešané cesto roztlačíme valčekom na cesto.
- Nakrájame na tyčinky.
- Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý uložíme tyčinky.
- Pred pečením zemiakové tyčinky posypeme sezamovými, ľanovými semienkami a potrieme trochou olivového oleja.
- Pečieme do zlata, približne 30 minút na 200°C.