Pomaly varené hovädzie mäso je veľmi delikátne, najmä v kombinácii so zeleninou. Nemôže chýbať ani v zdravom jedálničku. Skombinovali sme zemiaky, mrkvu, hrach, cibuľku a stopkový zeler s hovädzím mäsom. Táto kombinácia tvorí priemerne hustý „prívarok“. Nie je potrebné zvlášť variť žiadne prílohy. Najlepšie chutí čerstvé.
Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou
User Rating
( vote)
Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou - suroviny
- hovädzie mäso bez kostí – 400g
- zemiaky- 3ks
- voda – 0,5l
- mrkva – 2ks
- hrach – 100g
- paradajkový pretlak – 300ml
- cibuľa – 1ks
- cesnak – 3 strúčiky
- stopkový zeler – 2 stopky
- worchestrová omáčka – 2pl
- sójová omáčka – 1pl
- BIO hovädzí bujón – 1 kocka
- soľ
- solamyl (kukuričný škrob) – 1pl
Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou - príprava
- Hovädzie mäso nakrájame na menšie kocky a pripravíme s cibuľkou na panvici. Približne 15-20 minút.
- Rovnako postupujeme pri zemiakoch, stopkovom zelere a mrkve. Suroviny postupne pridávame k mäsu a podlejeme trochou vody.
- Pridáme roztlačený cesnak, worchestrovú, sójovú omáčku, paradajkový pretlak a BIO hovädzí bujón. Podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme vodu podľa potreby.
- Po privedení do varu pridáme hrach a solamyl (kukuričný škrob) rozmiešaný v troche vody.
- Varíme približne 90 minút, kým je mäso úplne mäkké. Priebežne premiešame.
Ak ti pomaly varené hovädzie mäso so zeleninkou chutilo a neunavilo ťa trochu dlhšou prípravou, podpor nás zdieľaním na Facebooku. Podobné recepty nájdeš v zdravých obedoch, hovädzom mäse a na Instagrame.