Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou

Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou

Pomaly varené hovädzie mäso je veľmi delikátne, najmä v kombinácii so zeleninou. Nemôže chýbať ani v zdravom jedálničku. Skombinovali sme zemiaky, mrkvu, hrach, cibuľku a stopkový zeler s hovädzím mäsom. Táto kombinácia tvorí priemerne hustý „prívarok“. Nie je potrebné zvlášť variť žiadne prílohy. Najlepšie chutí čerstvé.

Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou - suroviny

  • hovädzie mäso bez kostí – 400g
  • zemiaky- 3ks
  • voda – 0,5l
  • mrkva – 2ks
  • hrach – 100g
  • paradajkový pretlak – 300ml
  • cibuľa – 1ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • stopkový zeler – 2 stopky
  • worchestrová omáčka – 2pl
  • sójová omáčka – 1pl
  • BIO hovädzí bujón – 1 kocka
  • soľ
  • solamyl (kukuričný škrob) – 1pl

Pomaly varené hovädzie mäso so zeleninou - príprava

  1. Hovädzie mäso nakrájame na menšie kocky a pripravíme s cibuľkou na panvici. Približne 15-20 minút.
  2. Rovnako postupujeme pri zemiakoch, stopkovom zelere a mrkve. Suroviny postupne pridávame k mäsu a podlejeme trochou vody.
  3. Pridáme roztlačený cesnak, worchestrovú, sójovú omáčku, paradajkový pretlak a BIO hovädzí bujón. Podľa chuti osolíme a okoreníme a pridáme vodu podľa potreby.
  4. Po privedení do varu pridáme hrach a solamyl (kukuričný škrob) rozmiešaný v troche vody.
  5. Varíme približne 90 minút, kým je mäso úplne mäkké. Priebežne premiešame.

Ak ti pomaly varené hovädzie mäso so zeleninkou chutilo a neunavilo ťa trochu dlhšou prípravou, podpor nás zdieľaním na Facebooku. Podobné recepty nájdeš v zdravých obedochhovädzom mäse a na Instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.