Moravské mäso so šampiónmi

Moravské mäso so šampiónmi

Rýchlo pripravené moravské mäso so šampiónmi a zelenou cibuľkou. Chuť je mierne pikantná a svieža vďaka kombinácii zázvoru a chilli.

Moravské mäso so šampiónmi
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Moravské mäso - príprava

  • moravské mäso – 100g
  • hnedá ryža – 100g
  • zelená cibuľka – 2ks
  • šampióny – 100g
  • cesnak – 3 strúčiky
  • zázvor
  • čierne korenie
  • chilli
  • nízkotučný biely jogurt
  • sójová omáčka – 3pl

Moravské mäso so šampiónmi - suroviny

  1. Na panvici mierne opražíme moravské mäso. Odporúčam použiť wok a pražiť bez oleja.
  2. Pridáme nakrájanú bielu časť cibuľky a cesnak nakrájaný na drobno. Pražíme spolu 3 minúty.
  3. Pridáme šampióny s trochou nálevu, 2-3 chilli papričky (sušené).
  4. Ochutíme čiernym korením a zázvorom. Varíme spolu 10-15 minút, kým sa šťava odparí.
  5. Chviľu pred dovarením pridáme zelenú časť cibuľky a odstavíme.
  6. Ryžu uvaríme podľa návodu, varíme približne 20 minút. Použijeme 2x toľko vody ako ryže.
  7. Servírujeme s nízkotučným bielym jogurtom.

Chutil ti tento recept? Zdieľaj ho na Facebooku.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.