Rýchlo pripravené moravské mäso so šampiónmi a zelenou cibuľkou. Chuť je mierne pikantná a svieža vďaka kombinácii zázvoru a chilli.
Moravské mäso so šampiónmi
User Rating
( vote)
Moravské mäso - príprava
- moravské mäso – 100g
- hnedá ryža – 100g
- zelená cibuľka – 2ks
- šampióny – 100g
- cesnak – 3 strúčiky
- zázvor
- čierne korenie
- chilli
- nízkotučný biely jogurt
- sójová omáčka – 3pl
Moravské mäso so šampiónmi - suroviny
- Na panvici mierne opražíme moravské mäso. Odporúčam použiť wok a pražiť bez oleja.
- Pridáme nakrájanú bielu časť cibuľky a cesnak nakrájaný na drobno. Pražíme spolu 3 minúty.
- Pridáme šampióny s trochou nálevu, 2-3 chilli papričky (sušené).
- Ochutíme čiernym korením a zázvorom. Varíme spolu 10-15 minút, kým sa šťava odparí.
- Chviľu pred dovarením pridáme zelenú časť cibuľky a odstavíme.
- Ryžu uvaríme podľa návodu, varíme približne 20 minút. Použijeme 2x toľko vody ako ryže.
- Servírujeme s nízkotučným bielym jogurtom.
Chutil ti tento recept? Zdieľaj ho na Facebooku.