Premýšľali sme nad zmenou oproti kuraciemu mäsu. Voľba padla na mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi. Dlhodobo nepatrí bravčové k našim top jedlám najmä kvôli tuku. Natrafili sme však na mleté s papierovými hodnotami približne 7g tukov. Museli sme ho vyskúšať pripraviť na troche zeleninky. 🙂
Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi
User Rating
( vote)
Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi - suroviny
- zemiaky – 300g
- mleté bravčové mäso – 500g
- mrkva – 150g
- cibuľa – 1ks
- cesnak – 2 strúčiky
- paprika – 1ks
- rasca drvená
- soľ
- voda – 2dl
Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi - príprava
- Na panvici opražíme cibuľku. Odporúčame použiť wok a vynechať olej.
- K opraženej cibuľke pridáme cesnak. Spolu pražíme 2 minúty a priebežne miešame.
- Pridáme mleté bravčové mäso a varíme približne 30 minút za stáleho miešania.
- Ochutíme rascou a soľou.
- Keď je mäso takmer hotové, podlejeme ho vodou a pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a papriku.
- Varíme 10 minút.
- Servírujeme s varenými zemiakmi / zemiakovou kašou.