Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi

Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi

Premýšľali sme nad zmenou oproti kuraciemu mäsu. Voľba padla na mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi. Dlhodobo nepatrí bravčové k našim top jedlám najmä kvôli tuku. Natrafili sme však na mleté s papierovými hodnotami približne 7g tukov. Museli sme ho vyskúšať pripraviť na troche zeleninky. 🙂

Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi - suroviny

  • zemiaky – 300g
  • mleté bravčové mäso – 500g
  • mrkva – 150g
  • cibuľa – 1ks
  • cesnak – 2 strúčiky
  • paprika – 1ks
  • rasca drvená 
  • soľ
  • voda – 2dl

Mleté bravčové mäso so zeleninou a zemiakmi - príprava

  1. Na panvici opražíme cibuľku. Odporúčame použiť wok a vynechať olej.
  2. K opraženej cibuľke pridáme cesnak. Spolu pražíme 2 minúty a priebežne miešame.
  3. Pridáme mleté bravčové mäso a varíme približne 30 minút za stáleho miešania.
  4. Ochutíme rascou a soľou. 
  5. Keď je mäso takmer hotové, podlejeme ho vodou a pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a papriku.
  6. Varíme 10 minút.
  7. Servírujeme s varenými zemiakmi / zemiakovou kašou.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.