Zdravý slivkový dezert s chrumkavou posýpkou

Zdravý slivkový dezert s chrumkavou posýpkou

V letných mesiacoch padne vhod rýchle, zdravé jedlo plné energie. Presne taký je zdravý slivkový dezert s posýpkou.
Základ tvoria čerstvé slivky, ktoré pečením pustia trochu šťavy a zároveň ostanú dostatočne čerstvé. Vrch slivkového dezertu tvorí chrumkavá zmes ovsených vločiek, maku, pražených vlašských orechov, škorice a medu.

Zdravý slivkový dezert – pochúťka pre celú rodinu

Tento dezert nie je klasický koláč. Líši sa konzistenciou i druhom prípravy. Odporúčame dezert zľahka piecť v menších miskách. Každá miska bude obsahovať podľa dávkovania zhruba 50-80g dezertu. Každému členovi 4-6 člennej rodiny sa ujde práve jedna miska. Zaručene to so sladkým nepreženiete 🙂

Ľahký doping pred aktivitou

Pomerne nízku gramáž zdravej pochúťky oceníš ak sa plánuješ o pár hodín hýbať. Doplní ti energiu pred aktivitou a zasýti.

Zdravý slivkový dezert s chrumkavou posýpkou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Suroviny na zdravý slivkový dezert

  • 150 gramov ovsených vločiek
  • 50 gramov masla
  • 2 čajové lyžice medu
  • vlašské orechy
  • škorica
  • slivky
  • mak

Postup

  1. Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme.
  2. Pripravíme formičky alebo plech. Rozpolené slivky naukladáme hladkou časťou dole.
  3. Maslo, vločky vlašské orechy a mak zmiešame do pevnej hmoty. Podľa potreby dochutíme medom.
  4. Zmes vločiek pridáme na slivky.
  5. Pečieme pri 200°C zhruba 10-20 minút, kým sa zafarbia vločky na zlato a dostanú chrumkavú formu.

Ak ti zdravý slivkový dezert s chrumkavou posýpkou chutil, zazdieľaj, ohodnoť, prípadne sa podeľ o skúsenosti s prípravou formou komentáru.

Viac zdravých sladkostí a dezerty nájdeš v kategórii dezerty, desiata a olovrant a na instagrame.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.