V letných mesiacoch padne vhod rýchle, zdravé jedlo plné energie. Presne taký je zdravý slivkový dezert s posýpkou.
Základ tvoria čerstvé slivky, ktoré pečením pustia trochu šťavy a zároveň ostanú dostatočne čerstvé. Vrch slivkového dezertu tvorí chrumkavá zmes ovsených vločiek, maku, pražených vlašských orechov, škorice a medu.
Zdravý slivkový dezert – pochúťka pre celú rodinu
Tento dezert nie je klasický koláč. Líši sa konzistenciou i druhom prípravy. Odporúčame dezert zľahka piecť v menších miskách. Každá miska bude obsahovať podľa dávkovania zhruba 50-80g dezertu. Každému členovi 4-6 člennej rodiny sa ujde práve jedna miska. Zaručene to so sladkým nepreženiete 🙂
Ľahký doping pred aktivitou
Pomerne nízku gramáž zdravej pochúťky oceníš ak sa plánuješ o pár hodín hýbať. Doplní ti energiu pred aktivitou a zasýti.
Zdravý slivkový dezert s chrumkavou posýpkou
Suroviny na zdravý slivkový dezert
- 150 gramov ovsených vločiek
- 50 gramov masla
- 2 čajové lyžice medu
- vlašské orechy
- škorica
- slivky
- mak
Postup
- Slivky umyjeme, rozpolíme a odkôstkujeme.
- Pripravíme formičky alebo plech. Rozpolené slivky naukladáme hladkou časťou dole.
- Maslo, vločky vlašské orechy a mak zmiešame do pevnej hmoty. Podľa potreby dochutíme medom.
- Zmes vločiek pridáme na slivky.
- Pečieme pri 200°C zhruba 10-20 minút, kým sa zafarbia vločky na zlato a dostanú chrumkavú formu.
Ak ti zdravý slivkový dezert s chrumkavou posýpkou chutil, zazdieľaj, ohodnoť, prípadne sa podeľ o skúsenosti s prípravou formou komentáru.
Viac zdravých sladkostí a dezerty nájdeš v kategórii dezerty, desiata a olovrant a na instagrame.