Zapekané šampióny s mozzarellou sú jednoduché, rýchle a univerzálne jedlo. Vhodné ako obed, večera i olovrant. Obsahuje stopkový zeler, krémový syr a pažítku. Vďaka kombinácii vajíčok, mozzarelly a krémového syra je konzistencia dokonale jemná.
Jedlo zapečieme v rúre, prípadne môžete tak ako my jedlo pripraviť na panvici. Ak použijete wok, dbajte na to aby oheň nebol príliš veľký. To že je jedlo hotové, zistíte tuhšou konzistenciou a odparením všetkej vody. Servírujte až po vychladnutí, inak sa môže krásne „pizza koliesko“ rýchlo rozpadnúť kvôli roztopenému syru.
Zapekané šampióny s mozzarellou
User Rating
( vote)
Zapekané šampióny s mozzarellou - suroviny
- stopkový zeler – 100g
- šampióny – 100g
- vajcia – 5ks
- mozzarella – 150g
- krémový syr – 200g
- kuracia šunka – 200g
- soľ
- oregano
- pažítka
Zapekané šampióny s mozzarellou - príprava
- Stopkový zeler a šampióny očistíme.
- Nakrájame na menšie kúsky.
- Rozbité vajíčka vymiešame s krémovým syrom.
- K vajíčkam primiešame nakrájanú pažítku, soľ a oregáno.
- Zeler a šampióny vložíme do zapekacej misy.
- Pridáme vajíčkovú zmes, mozzarellu, šunku nakrájanú na drobno a riadne premiešame.
- Pečieme 30 minút pri 200°C, kým sa vytvorí pevnejšia štruktúra.