Jednoduchá cuketová pizza s mozzarellou bez použitia múky. Cesto drží pokope práve vďaka použitým syrom, vajíčku, kukuričnej múke a cukete. Pizzu môžeš ochutiť podľa seba. Odporúčame však vyskúšať čisto syrovo – cuketovú s kúskami salámy bez ďalších príloh. Fantázii sa medze nekladú. 🙂
Cuketová pizza s mozzarellou
User Rating
( vote)
Cuketová pizza s mozzarellou - suroviny
- mozzarella – 200g
- eidam – 100g
- parmezán – 100g
- vajce – 3ks
- cuketa – 400g
- pasírované paradajky – 20g
- soľ – štipka
- oregano
- cesak – 2 strúčiky
- kukuričný škrob – 2čl
- nitran saláma – 50g
Cuketová pizza s mozzarellou - príprava
- Vajcia rozšľaháme a ochutíme soľou.
- Zmiešame s cuketou nastrúhanou nahrubo a 150g mozzarelly, 100g parmezánu.
- Pridáme kukuričný škrom a roztlačený cesnak.
- Cesto riadne premiešame a vložíme na plech.
- Pečieme približne 20-30 minút pri 200°C.
- Cesto vyberieme, potrieme pasírovanými paradajkami, vložíme pár koliesok salámy a posypeme zvyšným syrom (mozzarellou a eidamom).
- V rúre necháme zapiecť približne 10 minút.