Morčacie rezne s tvarohovým šalátom. Šalát pozostáva z paradajok, pažítky, kápie, cibuľky, strúhaného eidamu a kúsku masla pre ochutenie. Rezne sú obaľované v celozrnnej špaldovej múke a vajíčku, pre chrumkavý obal.
Morčacie rezne s tvarohovým šalátom
User Rating
( vote)
Morčacie rezne s tvarohovým šalátom - suroviny
- morčacie prsia – 200g
- nízkotučný hrudový tvaroh – 100g
- paradajka – 30g
- kápia – 30g
- cibuľa – 20g
- eidam – 20g
- pažítka
- čierne korenie
- soľ
- vajce – 1ks
- špaldová celozrnná múka
- maslo – 20g
Morčacie rezne s tvarohovým šalátom - príprava
- Morčacie prsia nakrájame na rezne.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán, korenie a soľ vtlačíme do rezňov.
- Obalíme v špaldovej múke, vajíčku a opäť v špaldovej múke.
- Pražíme na miernom ohni bez použitia oleja (dajte pozor na mierny oheň, aby sa múka nespálila a zachoval sa chrumkavý obal).
- Keď sú rezne z oboch strán opražené pridáme trochu masla a opražíme z oboch strán, aby sa obal zapiekol.
- Šalát pripravíme zmiešaním tvarohu, nakrájanej cibuľky, pažítky, paradajky a kápie.
- Ochutíme trochou masla izbovej teploty a jemne strúhaným eidamom.