Morčacie rezne s tvarohovým šalátom

Morčacie rezne s tvarohovým šalátom

Morčacie rezne s tvarohovým šalátom. Šalát pozostáva z paradajok, pažítky, kápie, cibuľky, strúhaného eidamu a kúsku masla pre ochutenie. Rezne sú obaľované v celozrnnej špaldovej múke a vajíčku, pre chrumkavý obal.

Morčacie rezne s tvarohovým šalátom
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Morčacie rezne s tvarohovým šalátom - suroviny

  • morčacie prsia – 200g
  • nízkotučný hrudový tvaroh – 100g
  • paradajka – 30g
  • kápia – 30g
  • cibuľa – 20g
  • eidam – 20g
  • pažítka
  • čierne korenie
  • soľ
  • vajce – 1ks
  • špaldová celozrnná múka
  • maslo – 20g

Morčacie rezne s tvarohovým šalátom - príprava

  1. Morčacie prsia nakrájame na rezne.
  2. Osolíme a okoreníme z oboch strán, korenie a soľ vtlačíme do rezňov.
  3. Obalíme v špaldovej múke, vajíčku a opäť v špaldovej múke.
  4. Pražíme na miernom ohni bez použitia oleja (dajte pozor na mierny oheň, aby sa múka nespálila a zachoval sa chrumkavý obal).
  5. Keď sú rezne z oboch strán opražené pridáme trochu masla a opražíme z oboch strán, aby sa obal zapiekol.
  6. Šalát pripravíme zmiešaním tvarohu, nakrájanej cibuľky, pažítky, paradajky a kápie.
  7. Ochutíme trochou masla izbovej teploty a jemne strúhaným eidamom.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.