Kuracie rizoto z celozrnnej ryže

Kuracie rizoto z celozrnnej ryže

Jednoduché kuracie rizoto pripravené z kukurice, celozrnnej ryže, kápie, mrkvy a paštrnáku. Zachutí každému milovníkovi mäsa a zdravých jedál. Ideálne ako skoršia večera či obed.

Kuracie rizoto z celozrnnej ryže
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Kuracie rizoto z celozrnnej ryže - suroviny

  • celozrnná ryža (hnedá) – 100g
  • kukurica – 80g
  • kápia – 1/2 ks
  • mrkva – 80g
  • paštrnák – 1ks (menší)
  • BIO slepačí bujón
  • soľ
  • voda – 300ml

Kuracie rizoto z celozrnnej ryže - príprava

  1. Kuracie mäso pripravíme na teflónovej panvici bez použitia oleja. Stačí 10-15 minút.
  2. Mäso osolíme a okoreníme.
  3. Pridáme ryžu, slepačí bujón a zalejeme vodou.
  4. Celozrnná ryžu je dobré občas premiešať a preveriť či je uvarená. Varí sa približne 20 minút.
  5. Chvíľu pred tým ako je hotová pridáme zeleninu nakrájanú na drobné kúsky.
  6. Spoločne varíme 5-10 minút.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.