Jednoduché kuracie rizoto pripravené z kukurice, celozrnnej ryže, kápie, mrkvy a paštrnáku. Zachutí každému milovníkovi mäsa a zdravých jedál. Ideálne ako skoršia večera či obed.
Kuracie rizoto z celozrnnej ryže
User Rating
( vote)
Kuracie rizoto z celozrnnej ryže - suroviny
- celozrnná ryža (hnedá) – 100g
- kukurica – 80g
- kápia – 1/2 ks
- mrkva – 80g
- paštrnák – 1ks (menší)
- BIO slepačí bujón
- soľ
- voda – 300ml
Kuracie rizoto z celozrnnej ryže - príprava
- Kuracie mäso pripravíme na teflónovej panvici bez použitia oleja. Stačí 10-15 minút.
- Mäso osolíme a okoreníme.
- Pridáme ryžu, slepačí bujón a zalejeme vodou.
- Celozrnná ryžu je dobré občas premiešať a preveriť či je uvarená. Varí sa približne 20 minút.
- Chvíľu pred tým ako je hotová pridáme zeleninu nakrájanú na drobné kúsky.
- Spoločne varíme 5-10 minút.