Jačmenné krúpy s makom a arašidmi – jednoduchá raňajková kaša. Ide o skvelú alternatívu k ovsenej kaši. Vďaka kombinácii s mandľami a arašidmi, ktoré obsahujú zdravé tuky ostaneš sýty počas celého doobedia.
Jačmenné krúpy s makom a arašidmi
User Rating
( vote)
Jačmenné krúpy s makom a arašidmi - suroviny
- jačmenné krúpy – 70g
- mak – 15g
- med – 1čl
- vanilková aróma – 1g
- arašidy nesolené blanšírované – 20g
- mandle – 10g
- voda – 150ml
Jačmenné krúpy s makom a arašidmi - príprava
- Prevaríme vodu a vložíme krúpy.
- Varíme 15 minút, kým jačmenné krúpy zmäknú.
- Pridáme namletý mak.
- Ochutíme medom, vanilkovou arómou.
- Varíme 5 minút kým sa vytvorí vláčna kaša.
- Servírujeme s mandľami a arašidmi.