Arašidovo kakaový lowcarb koláč so základom z mletých mandlí. Na základ je nanesený lahodný krém z krémového syra, šľahačky a arašidového masla. Koláč servírujeme s čučoriedkami.
Arašidovo kakaový lowcarb koláč
User Rating
( vote)
Arašidovo kakaový lowcarb koláč - suroviny
- krémový syr – 400g
- maslo – 130g
- mandľová múka / strúhané mandle – 200g
- arašidové maslo – 180g
- soľ – štipka
- kakao – 30g
- šľahačková smotana – 100ml
- čučoriedky – 20g
Arašidovo kakaový lowcarb koláč - príprava
- Nahrejeme si rúru na 200°C.
- Zatiaľ vymiešame roztopené maslo s mandľovou múkou, respektíve mletými mandľami a kakaom štipkou soli.
- Maslo pridávame postupne podľa požadovanej konzistencie. Nemusíte použiť všetko.
- Cesto vložíme do kruhovej formy a mierne utlačíme aby vytvorilo súvislú vrstvu.
- Pečieme približne 20-30 minút.
- Kým sa cesto pečie vymiešame šľahačku.
- K šľahačke pridáme arašidové maslo a krémový syr.
- Upečené cesto necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí nanesieme krém a necháme odstáť. Ideálne je pripraviť koláč večer a nechať odstáť cez noc.
- Servírujeme s čučoriedkami.