Žilinská špecialita - Durum kebab

Deň č.4 – dnes regenerujem

Včera som sa naladil asi primoc na vlnu relaxu a odpočinku. Spať som síce spal ako zarezaný, avšak nie dlho. Ráno som vstal už okolo 4:30. Približne o 5-tej som si šiel dať raňajky a celý deň sa mi takto trošku posunul.

Ťažké ráno i bez alkoholu

Spať sa mi už nechcelo i keď som cítil, že nie som úplne zregenerovaný. Povedal som ti teda oukej, idem na vlak 6 – niečo. No problém 😀 Tak si idem v kľude vypražiť konečne posledné morčacie prsia a pripraviť ryžu, mlieko do kávy a vymyslieť si desiatu. Všetko som zvládol do 6-tej, dal si sprchu a pre istotu som pozrel kedy presne ide ten vlak, nech sa v kľude prejdem.

Trošku neskoro som si uvedomil, že je vlastne nedeľa 🙂 Najbližší vlak šiel až 7:44, takže som mal času ešte mnoho. Vzal som notebook a popracoval na úprave článkov. Tá istá práca ma čakala po ceste do Žiliny, nakoľko som sa včera na stretávke zdržal a nestihol dokončiť čo som si vravel, že by som rád večer stihol.

Deň odpočinku bez zašívania sa

Po príchode do Žiliny som nabehol na svoju vlnu a dokončil všetko čo bolo v pláne, prišli nové nápady a realizácie. Skvelé. Okolo obeda som však pomerne rýchlo vyhladol, i keď som sa udržal asi do 12-tej a dal si obed. Bola to posledná porcia, takže menšia ako jedávam štandardne. O dve hodinky sa opäť ozval hlad a tak som hľadal, čo je k dispozícii. Mal som ešte polovicu cherry paradajok zo včerajšieho dňa. Chutili skvele, a rýchlo mi po nich vytrávilo.

Ďalšia zmena

Na hodinkách bolo niečo málo po 16-tej, vonku sem tam padali kvapky a ja som sa cítil stále nezregenerovaný. Väčšinou pokúšam i napriek tomuto pocitu a idem si zacvičiť, ale nabehol som do zmeny. Nech je zmena poriadna, chcem vidieť i rozdiel v regenerácii. Dnes sa teda nekonal žiadny beh (okrem ranného päť minútového poklusu v lakovkách na vlak), workout, ani kancelárske cvičenie (plank a side plank).

Dávam si dnes okrem práce ozajstný lazy day a zajtra budem rozmýšľať nad zmenou prostredia 🙂 . Keď už prestávam vnímať, ktorý je deň treba mi ozajstný reštart a trochu voľna. Nakoľko som workoholik, často krát ignorujem podobné príznaky a idem hlava nehlava vpred.

Žilinská špecialita

Žilinská špecialita - Durum kebab
Žilinská špecialita – Durum kebab

Zabudol som však na to najpodstatnejšie, večeru. Bol som naozaj hladný a prišla chuť na kebab. Stavil som sa na najlepší kebab, aký som kedy jedol. Nie raz, dva krát, ale zakaždým keď navštívim Side chutí rovnako dobre. Dnes som si dal Dürum kebab (yufku/placku) s extra porciou mäsa. Konečne riadne jedlo po 3 dňoch morčacieho mäsa 🙂 .

Hlad som zahnal pomerne rýchlo, keďže som slabý jedák keď som v režime HIIT tréningov a behania. Nedokážem jesť klasické porcie a zároveň cvičiť, som vtedy viac unavený z jedla ako z tréningu. Ale to je mimo témy. Nezjedol som ani tretinu a bol som full. Avšak ako správny Slovák si vravím, že to už predsa len zjem (prejem sa). Predsa yufka rozmočená dresingom je akurát tak na vyhodenie. Mám teda na celý večer (možno i raňajky) odjedené, dorobil som konečne sýty a v kľude rozplánované úlohy.

 

 

Nič mi nepokazí plán a náladu

Trošku dažda nezaškodí :)
Trošku dažda nezaškodí 🙂

Večer po zbalení sa a ceste na vlak akurát začalo liať. Bolo trošku komické ráno prísť v košeli, lakovkách a večer kvôli dažďu odchádzať v športovom. Ale dážď si človek nevyberie. Nemal som akurát po ruke žiadnu bundu, ani sveter. Tak som trošku zmokol, ale to mne nevadí. Mám rád prechádzky v daždi, tak som si cestu na vlak užil, skvelý chill 😀 . Takto skončil môj deň v Žiline. Vo vlaku som chvíľu pracoval a väčšinu cesty počúval hudbu, rozmýšľal nad zajtrajškom. Čaká ma konečne varenie špecialít, ktoré ešte nemám úplne rozmyslené. Budú prekvapením 🙂 .

Nemám rád kopírovanie, preto len stručne dokončím dnešný deň jedálničkovým rozpočtom 🙂 .

Strava:

  • raňajky:
    • biely jogurt s makom a medom – 0,5€
  • olovant:
    • banán – 0,2€
  • obed:
  • olovrant:
    • cherry paradajky približne 1/2 z 250g balenia – 0,5€
  • večera:
    • Dürum kebab (Yufka) s teľacím mäsom – 3,9€
  • výdavky spolu: 6,6€

 

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.