Cícerový prívarok s balkažánom, mrkvou a lúpanými paradajkami. Ideálny obed bez požiadavky na ďalšiu prílohu.
Cícerový prívarok s baklažánom
User Rating
( vote)
Cícerový prívarok s balkažánom - suroviny
- cícer – 150g
- mrkva – 100g
- lúpané paradajky krájané – 200g
- baklažán – 150g
- cibuľa – 40g
- cesnak – 2 strúčiky
- oregano
- sójová omáčka – 3pl
- soľ
- škorica
- kurkuma
- čierne korenie
- olivový olej – 1pl
Cícerový prívarok s balkažánom - príprava
- Cícer pražíme na panvici 5 minút, kým mierne zmäkne.
- Zalejeme vriacou vodou a varíme 40 minút.
- Uvarený cícer odložíme stranou.
- Na 1pl olivového oleja upražíme cibuľku a cesnak.
- Pridáme cícer, mrkvu, lúpané paradajky a baklažán nakrájaný na malé kocky.
- Ochutíme štipkou škorice, soľou, kurkumou, oreganom, sójovou omáčkou a čiernym korením.
- Varíme spolu 20 minút.