Jednoduché, chrumkavé a chutné karbanátky z filé z tresky a vajíčok. Servírujeme so strúhanou mrkvou, paradajkou a ľadovým šalátom.
Karbanátky z tresky so zeleninou
User Rating
( vote)
Karbanátky z tresky so zeleninou - suroviny
- filé z tresky – 400g
- zelená cibuľka – 60g
- vajce – 3ks
- celozrnná múka – 20g
- paradajka – 50g
- ľadový šalát – 30g
- mrkva – 80g
- soľ
- čierne korenie
- slnečnicový olej – 3pl
Karbanátky z tresky so zeleninou - príprava
- Mrazené filé z tresky vložíme na rozohriatu panvicu.
- Postupne sa filé rozmrazí, pričom varechou z neho oddeľujeme kúsky.
- Treska je hotová, keď je všetka voda odparená. Filé musí byť rozpadnuté na malé kúsky, čomu môžeme pomôcť varechou.
- Tresku zmiešame s vajíčkami, ochutíme čiernym korením a troškou soli.
- Pridáme nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku, premiešame a podľa potreby zahustíme troškou celozrnnej múky.
- Z cesta vytvarujeme karbanátky a pražíme na rozohriatom oleji.
- Servírujeme s paradajkou, strúhanou mrkvou a ľadovým šalátom.