Karbanátky z tresky so zeleninou

Karbanátky z tresky so zeleninou

Jednoduché, chrumkavé a chutné karbanátky z filé z tresky a vajíčok. Servírujeme so strúhanou mrkvou, paradajkou a ľadovým šalátom.

Karbanátky z tresky so zeleninou
  • Chutilo mi
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Karbanátky z tresky so zeleninou - suroviny

  • filé z tresky – 400g
  • zelená cibuľka – 60g
  • vajce – 3ks
  • celozrnná múka – 20g
  • paradajka – 50g
  • ľadový šalát – 30g
  • mrkva – 80g
  • soľ
  • čierne korenie
  • slnečnicový olej – 3pl

Karbanátky z tresky so zeleninou - príprava

  1. Mrazené filé z tresky vložíme na rozohriatu panvicu.
  2. Postupne sa filé rozmrazí, pričom varechou z neho oddeľujeme kúsky.
  3. Treska je hotová, keď je všetka voda odparená. Filé musí byť rozpadnuté na malé kúsky, čomu môžeme pomôcť varechou.
  4. Tresku zmiešame s vajíčkami, ochutíme čiernym korením a troškou soli.
  5. Pridáme nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku, premiešame a podľa potreby zahustíme troškou celozrnnej múky.
  6. Z cesta vytvarujeme karbanátky a pražíme na rozohriatom oleji.
  7. Servírujeme s paradajkou, strúhanou mrkvou a ľadovým šalátom.

Ohodnoť článok komentárom

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

*

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.