Bôbová polievka s krúpami – jednoduchý a chutný obed z tradičnej slovenskej a menej používanej suroviny – bôbov. Obsahuje dostatok bielkovín a chutne pripravenej zeleniny.
Bôbová polievka s krúpami
User Rating
( vote)
Bôbová polievka s krúpami - suroviny
- bôb – 300g
- krúpy – 150g
- zemiaky – 150g
- petržlen – 100g
- mrkva – 150g
- petržlenová vňať
- soľ
- sójová omáčka Tamari – 2pl
- bôbkový list – 2ks
- čierne korenie – 5ks
- nové korenie – celé
Bôbová polievka s krúpami - príprava
- Bôb a krúpy namočíme deň vopred do vody.
- V deň varenia varíme s bôbkovým listom, čiernym a novým korením.
- Chvíľu pred dovarením k vôbu pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a petržlen nakrájaný na drobno.
- Krúpy a zemiaky uvaríme samostatne. Obe po uvarení pridáme k uvarenému bôbu.
- Ochutíme čerstvou alebo sušenou petržlenovou vňaťou, Tamari omáčkou a soľou.
- Varíme spolu 10 minút.